SAAB PHOTORALLY 2023

Idén sem maradunk téli találkozó nélkül. A Saab PhotoRally 2023 végállomása nem is akár hol lesz, hanem Balin. Na jó, pontosítsunk, a KIS-BA-LI étteremben, Kókán. Szóval az év utolsó szombatján, 2023. december 30-án várunk benneteket egy izgalmas vetélkedőre, majd az azt követő közös ebédre.

A menetrend szerint csömöri Auchan parkolójában találkozunk, és innen indul a verseny, és körülbelül 55 kilométert kell autózni egy meghatározott útvonalon, Kókáig. A végállomáson megebédelünk, és természetesen ott lesz az eredményhirdetés is.

Trenírozzátok a megfigyelőképességeteket, oktassátok ki a csapattagokat, nézzétek át a tavalyi feladatlapot, izzítsátok be telefonotokon a ChatGPT-t, szóval készüljetek!

Az eseményen való részvétel ingyenes, csupán az ebédetek árát kell fizetni. Kérlek benneteket, hogy ha jönnétek, akkor az alábbiakban feltétlenül regisztráljatok, mert csak így érvényes a jelentkezés. A regisztráció után egy automatikus levélben visszaigazoljuk a rendelést, az alapján az egyesületünk számlájára előre kell elutalni az általatok megrendelt ebéd árát. Fizetési határidő: 2023. 12. 15.
Ha nem kaptok azonnal visszaigazoló e-mailt, akkor kérlek jelezzétek.

TERVEZETT PROGRAM:

 • 09:00 Találkozó a csömöri Auchan parkolójában
 • 09:30-tól indítjuk a csapatokat a Saab PhotoRally 2023-ra
  A vetélkedő útvonalának hossza körülbelül 55 km. Fizetős szakaszra nem visszük a versenyzőket
 • 12:00-től ebéd a célállomáson, a Kis-BA-LI Étterem És Pizzéria (2243, Kóka, Dózsa György út 15)
  Választható menük:
  – ropogós, omlós sertéscsülök, fűszeres steak burgonyával – 4290 Ft/adag
  – pankómorzsás csirkemell, görög salátával – 3790 Ft/adag
  – grillezett füstölt sajt őszi salátával, tökmagolajjal – 3990 Ft/adag
  – gyerek menü: Rántott csirkemell hasábburgonyával – 1850 Ft/adag
  – desszert: Gesztenyepüré – 1290 Ft
  Az ebédet előre kell megrendelni és fizetni.
 • 13:30 Eredményhirdetés
 • 15:00 A találkozó zárása

PhotoRally játékszabálya

Indulás előtt minden résztvevő csapat kap egy feladatlapot képekkel és a hozzájuk tartozó kérdésekkel. A játék célja, hogy a versenyzők úgy tegyék meg a megadott útvonalat, hogy közben figyeljenek környezetükre, az utat szegélyező épületekre, műtárgyakra, táblákra is. (Például: a képen látszik egy ház homlokzata. A kérdés: milyen színű mellette a kerítés – minta feladatlap letöltése.)
A PhotoRally kérdéseit úgy válogattuk össze, hogy ritkán kelljen kiszállni az autóból, de előfordulhat, hogy néhány esetben le kell lassítani vagy megállni a tökéletes válasz érdekében. Válaszaid a kérdésre feleljenek, olvashatók, tömörek legyenek, a találgatásokat nem pontozzuk. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján idén kicsit nehezítettünk a feladványokon, ezért időnként nem árt, ha nemcsak szemfüles, de találékony is vagy.
Nehezítésként a tereptárgyak képei nem abban a sorrendben találhatók a feladatlapon, mint ahogy az út során azok egymás után következnének, valamint nem feltétlenül abból a szögből vannak fényképezve, ahogy az az autóból látszik. Még az is előfordulhat, hogy egy utcába kell belesni, vagy hátra kell nézni. Mivel a keresés elterelheti a figyelmet a vezetésről, ezért egyszemélyes csapatokat nem indítunk.

REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT!