SAAB PHOTORALLY 2021

Nekimegyünk, idén lesz Saab PhotoRally. Tavaly elmaradt a téli buli, nem is indult jól az új év. Idén ezt már nem tehetjük meg, ezért december 18-án szombaton találkozunk egy izgalmas vetélkedő keretében.

A forgatókönyv idén is a szokásos, Budaörsről, az IKEA elől indul a verseny, és körülbelül 45 kilométert kell autózni egy meghatározott útvonalon, míg Tordasba nem értek. A Tordasi élményfalu fogadója lesz a végállomás, ott elköltjük az ebédet, és ott lesz az eredményhirdetés is.

Aki még nem volt ilyen vetélkedőn, annak feltétlen ajánlom, aki meg már részt vett, az úgyis tudja, hogy nem hagyhatja ki.

Az eseményen való részvétel ingyenes, csupán az ebédetek árát kell fizetni. Kérlek benneteket, hogy ha jönnétek, akkor az alábbiakban feltétlenül regisztráljatok, mert csak így érvényes a jelentkezés. A regisztráció után az egyesületünk számlájára előre kell elutalni az általatok megrendelt ebéd árát. A regisztráció határideje: 2021. 12. 11.

Tervezett program:

 • 09:00 Találkozó a budaörsi IKEA parkolójában
 • 10:00-tól indítjuk a csapatokat a Saab PhotoRally 2021-re
  A vetélkedő útvonalának hossza körülbelül 47 km. Fizetős szakaszra nem visszük a versenyzőket
 • 12:00-től ebéd a célállomáson, a Tordasi Csárdában (2463 Tordas, Öreghegyi út)
  Választható menük:
  – BBQ oldalas fűszeres steak burgonyával plusz desszert – 3890 Ft/adag
  – Kacsamell almás barnamártásban, burgonya krokettel plusz desszert – 4190 Ft/adag
  – Teriyaki zöldséges tofu kukoricás rizzsel plusz desszert – 3990 Ft/adag
  – Gyerek adag: Rántott húsi hasáb burgonyával és ketchuppel plusz desszert –1990 Ft/adag
  Minden menü mellé: gesztenyepüré rumos meggyel és tejszínhabbal jár, ami benne van az árban.
  Az ebédet előre kell megrendelni és fizetni.
 • 13:30 Eredményhirdetés
 • 15:00 A találkozó zárása

Fontos! Kérjük, mindenki hozza magával hologramos tagsági kártyáját, mert tagdíjbefizetés esetén a helyszínen érvényesítjük 2022-re.
A járványügyi korlátozások miatt a programváltozás jogát fenntartjuk.

PhotoRally játékszabálya

Indulás előtt minden résztvevő csapat kap egy feladatlapot képekkel és a hozzájuk tartozó kérdésekkel. A játék célja, hogy a versenyzők úgy tegyék meg a megadott útvonalat, hogy közben figyeljenek környezetükre, az utat szegélyező épületekre, műtárgyakra, táblákra is. (Például: a képen látszik egy ház homlokzata. A kérdés: milyen színű mellette a kerítés – minta feladatlap letöltése.)
A PhotoRally kérdéseit úgy válogattuk össze, hogy ritkán kelljen kiszállni az autóból, de előfordulhat, hogy néhány esetben le kell lassítani vagy megállni a tökéletes válasz érdekében. Válaszaid a kérdésre feleljenek, olvashatók, tömörek legyenek, a találgatásokat nem pontozzuk. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján idén kicsit nehezítettünk a feladványokon, ezért időnként nem árt, ha nemcsak szemfüles, de találékony is vagy.
Nehezítésként a tereptárgyak képei nem abban a sorrendben találhatók a feladatlapon, mint ahogy az út során azok egymás után következnének, valamint nem feltétlenül abból a szögből vannak fényképezve, ahogy az az autóból látszik. Még az is előfordulhat, hogy egy utcába kell belesni, vagy hátra kell nézni. Mivel a keresés elterelheti a figyelmet a vezetésről, ezért egyszemélyes csapatokat nem indítunk.

A regisztráció lezárult.