SAAB PHOTORALLY 2018

Biatorbágy, Tát, Szigetmonostor, Bánk, Lovasberény, Ráckeve, Csolnok, Gödöllő, Dobogókő, Veresegyház. Vajon miről nevezetesek ezek a települések? Leginkább arról, hogy az elmúlt tizenegy évben mindegyik egy-egy Saab PhotoRally végállomása volt. Ismét van alkalom az ünneplésre, jubileumot ülünk, a kerek tizenegyediket.

Az évforduló alkalmából nem is nagyon változtatunk semmin, talán annyit, hogy igyekszünk még nehezebbé tenni a vetélkedőt. A Saab PhotoRally 2018 Budaörsről az IKEA elől indul, és a végállomás Sukorón a Gémeskút étterem lesz. Ott ebédelünk és ott lesz az eredményhirdetés is. Utána, ha nem sötétedik ránk, és az időjárás is lehetővé teszi, csoportosan meglátogatjuk a Bence-hegyi kilátót.

 

A Saab PhotoRally mindenki számára ingyenes, az étkezés idén A’ la Carte történik, vagyis mindenki magának választ az étlapról és maga fizeti. Az étterem ígérete szerint nem lesz fennakadás a kiszolgálásban.

Tervezett program:

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Fontos! Kérjük, mindenki hozza magával hologramos tagsági kártyáját, mert tagdíjbefizetés esetén a helyszínen érvényesítjük 2019-re.

Kérjük, regisztrációval segítsétek a szervezők munkáját az alábbi linken:

 

A regisztráció határideje: 2018. 12. 13.

 

PhotoRally játékszabálya

Indulás előtt minden résztvevő csapat kap egy feladatlapot képekkel és a hozzájuk tartozó kérdésekkel. A játék célja, hogy a versenyzők úgy tegyék meg a megadott útvonalat, hogy közben figyeljenek környezetükre, az utat szegélyező épületekre, műtárgyakra, táblákra is. (Például: a képen látszik egy ház homlokzata. A kérdés: milyen színű mellette a kerítés – minta feladatlap letöltése.)

A PhotoRally kérdéseit úgy válogattuk össze, hogy ritkán kelljen kiszállni az autóból, de előfordulhat, hogy néhány esetben le kell lassítani vagy megállni a tökéletes válasz érdekében. Válaszaid a kérdésre feleljenek, olvashatók, tömörek legyenek, a találgatásokat nem pontozzuk. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján idén kicsit nehezítettünk a feladványokon, ezért időnként nem árt, ha nem csak szemfüles, de találékony is vagy.

Nehezítésként a tereptárgyak képei nem abban a sorrendben találhatók a feladatlapon, mint ahogy az út során azok egymás után következnének, valamint nem feltétlenül abból a szögből vannak fényképezve, ahogy az az autóból látszik. Még az is előfordulhat, hogy egy utcába kell belesni, vagy hátra kell nézni. Mivel a keresés elterelheti a figyelmet a vezetésről, ezért egyszemélyes csapatokat nem indítunk. Feltétlen javasoljuk, hogy egy csapatban legalább két vagy több versenyző induljon.

A túra nincs időhöz kötve, a sebességhatárok túllépése tilos, a közlekedési szabályokat a PhotoRally alatt is fokozottan be kell tartani.
Az a csapat nyer, aki a legtöbb kérdésre ad helyes választ.