Saab PhotoRally 2016 + téli találkozó, 2016. december 18. vasárnap – Veresegyház

Valahogy mindig év végén jönnek az ígéretes hírek. Az évközi Saabos reménytelenség után szinte minden télen történik valami jó. Egyszer egy új tulajdonos, másszor egy reményteli befektetés, idén pedig felröppent a hír, hogy a Saab név tulajdonosa a Saab AB repülőgépgyár visszatér az autóiparba. Remény tehát mindig van, de biztosak csak egy dologban lehetünk: év végén Saab PhotoRally lesz.

A Saab PhotoRally 2016 vetélkedő most Budapestről indul, és a végállomás a veresegyházi Tavi Panzió és Pizzéria lesz. A hotelben ebédelünk, és itt lesz az eredményhirdetés. És ha már itt vagyunk, természetesen a Medveotthon és az állatsimogató sem maradhat ki.

A zökkenőmentes ebédelést szokás szerint menüvel oldjuk meg.

A Menü – 2990 Ft
– tyúkhúsleves gazdagon csigatésztával
– kacsacomb hagymás törtburgonyával és párolt lilakáposztával
– palacsinta vegyesen

B Menü – 3250 Ft
– tyúkhúsleves gazdagon csigatésztával
– bécsi szelet hasábbal
– palacsinta vegyesen

C Menü – 2430 Ft
– paradicsomleves
– rántott camembert sajt áfonyalekvárral párolt rizzsel
– palacsinta vegyesen

Gyerek menü – 1390 Ft
– rántott csirkemell rizzsel
– palacsinta vegyesen

Kérjük, a regisztrálás alkalmával mindenki pontosan jelölje meg, milyen menüt szeretne, mert a konyhának előre le kell adnunk a listát, hogy felkészülhessenek.

A Saab PhotoRally és a Saab-találkozó mindenki számára ingyenes, a Medveotthon csoportos bemutatását is a klub állja, a Medveotthonba a belépőt mindenkinek magának kell megvásárolnia. Természetesen az ebéd fizetése is egyénileg történik majd.

Tervezett program:

– 09:30 órakor találkozó a Váci úti TESCO áruház parkolójában közel a Zepter épülethez. Cím: 1138 Budapest, Gács u. 3
– 10:00-tól indítjuk a csapatokat a Saab PhotoRally 2016-ra
Útvonal: Göd – Sződliget – Sződ – Csörög – Vácrátót – Veresegyház
TÉRKÉPEN A teljes út hossza körülbelül 38 km. A Saab PhotoRally feladatai Sződligettől kezdődnek.
– 12:00 órától ebéd a célállomáson, a Tavi Panzióban (2112 Veresegyház, Találkozók útja 1.) Az ebéd előrendelés alapján készül, a fizetés egyénileg történik.
– 13:00 Eredményhirdetés
– 13:45 Átautózás a Veresegyházi Medveotthonhoz.
Belépő:
– Felnőtt: 800 Ft/fő
– Gyerek (2-14 év között): 700 Ft/fő
– Családi: (2 gyerek, 2 felnőtt): 700 Ft/fő
– Nyugdíjas: 700 Ft/fő
– Gyerek: (2 év alatt): INGYENES
– Parkolás: 600 Ft
– 14:00 órakor csoportos parktörténeti előadás a medvék és farkasok körül. “Ismerd meg a medvék, farkasok életét egyenesen a gondozójuk előadásában!”
– 16:00 A találkozó zárása

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Fontos! Kérjük, mindenki hozza magával hologramos tagsági kártyáját, mert tagdíjbefizetés esetén a helyszínen érvényesítjük 2017-re.

Kérjük, regisztrációval segítsétek a szervezők munkáját az alábbi linken:

A regisztráció határideje: 2016. 12. 13.

PhotoRally játékszabálya

Indulás előtt minden résztvevő csapat kap egy feladatlapot képekkel és a hozzájuk tartozó kérdésekkel. A játék célja, hogy a versenyzők úgy tegyék meg a megadott útvonalat, hogy közben figyeljenek környezetükre, az utat szegélyező épületekre, műtárgyakra, táblákra is. (Például: a képen látszik egy ház homlokzata. A kérdés: milyen színű mellette a kerítés – minta feladatlap letöltése.)

A PhotoRally kérdéseit úgy válogattuk össze, hogy lehetőleg ne kelljen kiszállni az autóból, de előfordulhat, hogy néhány esetben le kell lassítani vagy megállni a tökéletes válasz érdekében. A válasz tömör és rövid legyen, a legtöbb esetben egy szó elég.

Nehezítésként a tereptárgyak képei nem abban a sorrendben találhatók a feladatlapon, mint ahogy az út során azok egymás után következnének, valamint nem feltétlenül abból a szögből vannak fényképezve, ahogy az az autóból látszik. Még az is előfordulhat, hogy egy utcába kell belesni, vagy hátra kell nézni. Mivel a keresés elterelheti a figyelmet a vezetésről, ezért egyszemélyes csapatokat nem indítunk. Feltétlen javasoljuk, hogy egy csapatban legalább két vagy több versenyző induljon.

A túra nincs időhöz kötve, a sebességhatárok túllépése tilos, a közlekedési szabályokat a PhotoRally alatt is fokozottan be kell tartani.

Az a csapat nyer, aki a legtöbb kérdésre ad helyes választ.