Saab PhotoRally 2012 + téli találkozó, 2012. december 29. – Ráckeve

Ismét jubilálunk, a 20. Saab találkozónkkal. Ráadásul szerencsések vagyunk, mert valóban az év utolsó hétvégéjén – 2012. december 29-én – rendezzük az eseményt, ahogy annak idején kitaláltuk. Természetesen a mára már hagyományos Saab PhotoRally vetélkedő viszi a vezérfonalat, a start Budapest határában, a végállomás Ráckevén lesz.

Ráckeve központjában található, hangulatos Cadran étteremben lesz a túra végállomása. A helység egy részét a klub számára lefoglaltuk, és előzetesen teszteltük is a konyhát. Úgy döntöttünk, hogy – mivel rendkívül gazdag az étlap – nem menüsort kérünk, hanem mindenki a’la carte rendeljen. A hamburgertől a híresen jó kétszemélyes csülöktáljukig minden megtalálható, de a tesztelt pizza és a harcsahalászlé is nagyon finom volt. Hogy a klubtagok számára is zökkenőmentes legyen a kiszolgálás, az étterem kérése, hogy aki tudja, az étterem étlapjáról előre válassza ki, mit szeretne fogyasztani és tájékoztassa a helyet (Telefon: 06 24 485-470), így érkezésünkre előkészülnek a szakácsok. Számunkra is jó hír, hogy az étteremnek nemcsak gyerek menüje, hanem saját játszószobája is van, ahol a találkozó idején pedagógus fog foglalkozni a gyerekekkel, így a szülőknek is lehet egy szusszanásnyi idejük az ebédre, illetve a saabos teendőkre, főleg mert a szokásos évi egyesületi közgyűlést is a helyszínen tartjuk.

Tervezett program:

– 10:00 órakor találkozó az M5 autópálya kivezetőjénél található vásárközpont TESCO Pesterzsébet Hipermarket melletti Shell benzinkútnál (1204 Budapest, Mártírok útja 281). Térkép
– 10:30-tól indítjuk a csapatokat a Saab PhotoRally 2012-re
– 12:00 órától ebéd a célállomáson Ráckevén a Cadran Pizzéria Pubban (Cím: 2300 Ráckeve, Hősök tere 1.) Térkép
Az ebéd rendelése folyamatos, a fizetés egyénileg.
– 14:00 órakor – a találkozó után – a SAAB 900 KLUB MAGYARORSZÁG Egyesület évi rendes közgyűlést tart az ebéd helyszínén. Minden egyesületi tagunkat szeretettel látjuk.
Napirendi pontok:
* éves beszámoló
* tisztségviselők mandátumának megújítása
* jövő évi tervek, változások
* MAVAMSZ tagság megújítása
– A Saab 900 Klub Egyesület jövőbeli munkáját szeretnénk jobbá tenni, ezért aki elhivatottságot érez arra, hogy egy kicsit komolyabban részt vegyen a klub munkájában, az gondolja át, hogy miben tudna segíteni, és azt a közgyűlésen jelezze.
– 15:00 Az étterem elhagyása.
– 15:15 A ráckevei Hajómalom megtekintése (Belépő: 500Ft/fő)
– 16:00 A ráckevei Tűztorony-kilátó megtekintése (Belépő: 10 fő fölött 300,- Ft/fő)
– 16:30 Találkozó zárása. Ráckeve termálvizéről is híres, így a napot egy kellemes fürdőzéssel zárhatjuk a Hotel Termálkristály Aqualandben. (www.termalhotelrackeve.hu)

A programváltozás jogát fentartjuk.

Kérjük regisztrációval segítsétek a szervezők munkáját az alábbi linken.

Az étterem belülről:

Hajómalom:

PhotoRally játékszabálya

Indulás előtt minden résztvevő csapat kap egy feladatlapot 15 képpel és a hozzájuk tartozó kérdéssel. A játék célja, hogy a versenyzők úgy tegyék meg a megadott útvonalat, hogy közben figyeljenek környezetükre, az utat szegélyező épületekre, műtárgyakra, táblákra is. (például: a képen látszik egy ház homlokzata. A kérdés: milyen színű mellette a kerítés – minta feladatlap letöltése)

A PhotoRally kérdéseit úgy válogattuk össze, hogy ne kelljen kiszállni az autóból, de előfordulhat, hogy néhány esetben le kell lassítani vagy megállni a tökéletes válasz érdekében. A válasznak tömörnek és rövidnek kell lennie, a legtöbb esetben egy szó elég.

Nehezítésként a tereptárgyak képei nem abban a sorrendben találhatók a feladatlapon, mint ahogy az út során azok egymás után következnének, valamint nem feltétlenül abból a szögből vannak fényképezve, ahogy az az autóból látszik. Még az is előfordulhat, hogy egy utcába kell belesni vagy hátra kell nézni. Mivel a keresés elterelheti a figyelmet a vezetésről, ezért egyszemélyes csapatokat nem indítunk. Feltétlen javasoljuk, hogy egy csapatban legalább két vagy több versenyző induljon.

A túra nincs időhöz kötve, a sebességhatárok túllépése tilos, a közlekedési szabályokat a PhotoRally alatt is fokozottan be kell tartani.

Az a csapat nyer, aki a legtöbb kérdésre ad helyes választ.