Saab PhotoRally 2011 + téli találkozó, 2011. december 10. – Lovasberény

Az idei téli találkozónkat Fejér megyében, egy különleges helyen tartjuk. A Velencei-hegységben fekvő páratlan szépségű arborétum közepén található a környék egyik legérdekesebb szállodája, amelynek parkjában 400 fajta örökzöldet, fát, cserjét és dísznövényt csodálhatunk meg. A hotel a rendszerváltásig elzárt terület, a pártállami politikusok kedvelt búvóhelye volt.

Az akkori pártvezetés számos vadászatot szervezett a környéken, a gyors megközelítés érdekében még helikopter leszállóhelyet is alakítottak itt ki. A szép környezet miatt ma sincs ez másként, legutóbb a hotel az őszi kormányülésnek adott otthont. A tervek szerint ennek a szállodának az étterme lesz a Saab PhotoRally 2011 végállomása, a közös ebéd és a szokásos éves közgyűlés helyszíne.

A találkozó pontos időpontja:
2011. december 10.

A találkozó képei:
Polgár László fotói
Bán József fotói
Égő Ákos fotói

A találkozó végállomása, helyszíne:
HOTEL LOVASBERÉNY Üdülőszálló és Oktatási Központ
8093 Lovasberény, Erdősor 1.
http://www.hotel-lovasbereny.hu
Google térkép

A program a következőképpen alakul:

– 10 órakor találkozó a budaörsi IKEA parkolójában.
– 10:30-tól indítjuk a csapatokat a Saab PhotoRally-ra, (Indulás előtt minden résztvevő csapat kap egy feladatlapot 15 képpel és a hozzá tartozó kérdéssel. A játék célja, hogy a versenyzők úgy tegyék meg a megadott útvonalat, hogy közben figyeljenek környezetükre, az utat szegélyező épületekre, műtárgyakra, táblákra is. (például: a képen látszik egy ház homlokzata. A kérdés: milyen színű mellette a kerítés – minta feladatlap letöltése)
– 12:00-től az ebéd kezdetéig forró sajtos pogácsa várja az PhotoRally-ről érkezőket.
– 12:30-tól közös ebéd a találkozó színhelyén. Az ebéd szervírozása az utolsó versenyző beérkezésével kezdődik. Három menüből lehet választani, a megrendeléseket előre kell megadni és a fizetés is előre történik. Egy menü ára 2900 Ft/fő, ital nélkül.

Az ebédmegrendelések leadási határideje 2011 december 7. !

 • Griff menü
 • – Újházy tyúkhúsleves
  – Kijevi jércemell petrezselymes burgonyával
  – Gyümölcsrizs

 • Viggen menü
 • – Burgonyakrém leves sült bacon csíkokkal
  – Borjúpörkölt galuskával
  – Almás rétes dióöntettel

 • BioPower menü
 • – Hagymakrémleves
  – Túrós parajkrémmel töltött canneloni sajttal besütve paradicsom raguval
  – Gyümölcsrizs

  – 14:00 órakor – a találkozó után – a SAAB 900 KLUB MAGYARORSZÁG Egyesület évi rendes közgyűlést tart az ebéd helyszínén. Minden egyesületi tagunkat szeretettel látjuk.

  Napirendi pontok:
  – éves beszámoló
  – jövő évi tervek, változások
  – MAVAMSZ tagság megújítása

  – A Saab 900 Klub Egyesület jövőbeli munkáját szeretnénk jobbá tenni, ezért aki elhivatottságot érez arra, hogy egy kicsit komolyabban részt vegyen a klub munkájában, az gondolja át, hogy miben tudna segíteni, és azt a közgyűlésen jelezze.

  – 16:00 a találkozó zárása a helyszín elhagyása.

  FIGYELEM! FONTOS VÁLTOZÁS.
  Idén új fizetési rendszert vezetünk be a közös ebédek lebonyolítására a vendéglátóhelyek kérésére. Minden résztvevőnek – névre szólóan – előre kell kiválasztania a kívánt menüt, és előre kell fizetnie a Saab 900 Klub számlájára. A megrendelés csak az összeg beérkezésétől érvényes. Az étteremmel az elszámolást a Saab 900 Klub végzi. Nyilvánvalóan, aki családtagjának is rendel ebédet, akkor is hasonló a helyzet.
  (Példa: Szabó János – 1 Viggen, 1 BioPower menü = 5800 Ft, amit a klub számlájára kell utalni. Fontos: a megjegyzésben a nevet és a menük számát és nevét be kell írni)

  Amennyiben a találkozó résztvevője nem rendeli meg előre az ebédet, és nem fizeti ki a klub számlájára, úgy legnagyobb sajnálatunkra, de nem tudunk számára ebédet biztosítani. Helyszíni rendelésre és fizetésre – az italokon kívül – nincs mód. Kérünk mindenkit, hogy ezt vegye komolyan.
  A klub bankszámla száma: 17000019-12005837

  A REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT!

  A PhotoRally játékszabálya

  Indulás előtt minden résztvevő csapat kap egy feladatlapot 15 képpel és a hozzájuk tartozó kérdéssel. A játék célja, hogy a versenyzők úgy tegyék meg a megadott útvonalat, hogy közben figyeljenek környezetükre, az utat szegélyező épületekre, műtárgyakra, táblákra is. (például: a képen látszik egy ház homlokzata. A kérdés: milyen színű mellette a kerítés – minta feladatlap letöltése)

  A PhotoRally kérdéseit úgy válogattuk össze, hogy ne kelljen kiszállni az autóból, de előfordulhat, hogy néhány esetben le kell lassítani vagy megállni a tökéletes válasz érdekében. A válasznak tömörnek és rövidnek kell lennie, a legtöbb esetben egy szó elég.

  Nehezítésként a tereptárgyak képei nem abban a sorrendben találhatók a feladatlapon, mint ahogy az út során azok egymás után következnének, valamint nem feltétlenül abból a szögből vannak fényképezve, ahogy az az autóból látszik. Még az is előfordulhat, hogy egy utcába kell belesni vagy hátra kell nézni. Mivel a keresés elterelheti a figyelmet a vezetésről, ezért egyszemélyes csapatokat nem indítunk. Feltétlen javasoljuk, hogy egy csapatban legalább két vagy több versenyző induljon.

  A túra nincs időhöz kötve, a sebességhatárok túllépése tilos, a közlekedési szabályokat a PhotoRally alatt is fokozottan be kell tartani.

  Az a csapat nyer, aki a legtöbb kérdésre ad helyes választ.