Saab autóstúra – 2016. május 21. – Schloss Laxenburg (Ausztria)

Örömmel fogadtuk a hírt, hogy az osztrák saabosok bécsi találkozót szerveznek. Meghirdettük az eseményt, melyre Magyarországról is lett volna érdeklődés. Sajnos, pár napra rá jött az újabb hír, hogy a találkozó elmarad. Mi viszont úgy döntöttünk, a tervezett időpontban saját magunk szervezünk egy osztrák Saab-túrát.

A szervezés oroszlánrészét mosonmagyaróvári klubtársaink, Német Éva és Nagy Domonkos vállalta magára. Bejárták az útvonalat és tájékozódtak a lehetőségekről, sőt, igazából ők lesznek vendéglátóink.

Tehát 2016. május 21-én Saab-túrát szervezünk a Bécs melletti Schloss Laxenburgba.

A tervezett program:

– 7:20 Találkozó a biatorbágyi viadukt melletti ÖMV benzinkút parkolójában
– 7:30 Indulás Mosonmagyaróvárra autópályán (az autópálya díjköteles)
– 9:00 Reggeli Mosonmagyaróváron. (Cím: Bauer Rudolf u 6.) Éva és Domonkos vendégül lát minket egy könnyű reggelire. Aki külön érkezik, az itt csatlakozhat a csapathoz.
– 9:30 Indulás Luxemburgba mellékutakon, autópályák elkerülésével. (Kb. 100 km) /útvonal/
– 11:00 Érkezés a kastélypark bejáratánál található parkolóba. Innen 20 perc séta a kastélytóig, majd komppal átkelünk a Franzensburgba.
– 11:30: Idegenvezetéssel megtekintjük a Habsburgok egykori székhelyét, Franzensburgot. A belépő, az idegenvezetés, a komp és egy kisvasutazás együtt kb. 16 euró. Fizetés egyénileg.
– 14:00 indulás vissza Mosonmagyaróvárra vagy egyéb helyi nevezetességek megtekintése.

Mivel Schloss Laxenburg ebéd szempontjából nem ideális helyszín, ezért kérünk minden résztvevőt, hogy szendvicsekkel készüljön. Kávéra süteményre van lehetőség, de ebédelni nem fogunk a helyszínen. A túra lezárását Mosonmagyaróváron tervezzük, ahol igénytől és létszámtól függően többféle vacsorára van lehetőségünk. A részleteket később pontosítjuk.

A Saab 900 klub már szervezett egy sikeres külföldi autós túrát. 2010. 06. 26-27-én a romániai Biharfüredre kirándultunk. Nagyon jó hangulatú túra volt, biztos vagyok benne, az idei sem fog másként alakulni.

Ha szeretnél jönni a túrára, kérlek írj egy levelet az erdekel@saab900.hu címre, vagy jelentkezhetsz az esemény Facebook oldalán is.