Nyári Saab-találkozó 2016. július 9. vagy 16.?

Az elmúlt hétvégét a nyári Saab-találkozó előkészítésének szenteltük. Van néhány kiválasztási szempont, aminek meg kell felelnie a találkozó helyszínének. Csak hogy a legfontosabbakat említsem: minimum 40-50 embert lehessen helyben vagy a közelben elszállásolni, illetve a rendezvényre érkezőknek napközben ellátást kell biztosítani, azaz lehetőség szerint étterem működjön a helyszínen.

Az autók egy helyre történő parkolását is biztosítani kell. Az sem baj, ha valamilyen érdekesség, strandolási lehetőség vagy különleges szolgáltatás van a közelben. Rossz idő esetén fedett helységre is szükség lehet, ahol a programokat le tudjuk bonyolítani. Ezen kívül nem árt, ha kifizethető a szállás is. Nehéz mindent összehangolni, de értelmes kompromisszumokra vevők vagyunk. Idén a július 8-10.-i illetve július 15-17.-i hétvégéket jelöltük ki, mint szóba jöhető időpontok.

Internetes kutatás után autóba ültünk, és a Bükk felé vettük az irányt. Először Felsőtárkányban a reményteli Park Hotel Táltost kerestük fel. A helyszín egy szép emlékű ifjúsági üdülő, pont úgy, ahogy elképzeljük, olcsó szállásokkal – gyönyörű környezetben. Sajnos, a fogadtatás is a múltat idézte, beengedtek ugyan a területre körülnézni, de például a szobákat nem mutatták meg. A recepción azt mondta a hölgy, hogy nem lát bele a foglalásokba, érdeklődjünk hétköznap. Ha ilyen a segítőkészség már a legelején… Nem ez lesz a helyszín.
Nagyon szép úton haladtunk tovább Bogács felé, ahol az utóbbi időben komolyan fellendült az idegenforgalom. A fürdő melletti Jurta üdülőközpont gyakorlatilag erre az évre telt házat jelentett. A közeli nagyon csinos Zöld Vár Villa üdülőpark szinte minden szempontból ideális lett volna, de a tulaj nem kertelt, nekik nem éri meg a hétvégi program, ők heti turnusokra értékesítik a szállásokat.

Kicsit elkeseredtünk, most már csak a szerencsébe bízhattunk. Az eddigi találkozók helyszíneinek egy részét úgy találtuk, hogy valami más helyet mentünk megnézni, és útközben fedeztük fel az érdekességet. Most is ebben bízva Bogácsról Eger felé haladtunk, és bizony Noszvajon megtaláltuk azt, amire számítottunk a Nomád hotelben. Kemping és hotel egyben, különböző árkategóriájú szállásokkal. A hotel nem a legolcsóbb, de rendkívül hangulatos a berendezése, nem hiába került be a Stílusos Vidéki Szállodák közé. Autóval kiválóan lehetne parkolni, szinte minden igényünknek megfelelt. Sajnos, a kiválasztott időpontban foglaltak voltak. Június 3-5. lett volna szabad. Ebbe szinte már bele is törődtünk, de itthon az árakat tanulmányozva kiderült, hogy az étkezés komolyan emelné a végösszeget. Csak egy reggeli 2500 Ft, a közös vacsora ilyen árak mellett vállalhatatlan lenne. Így sajnos Noszvajról és a Bükkről is lemondtunk.

Másnap újult erővel vetettük magunkat a kutatásba, kelet helyett nyugatra tekintve. Eddig három helyet találtunk, ami megfelelne az igényeknek, és előzetes telefonbeszélgetések után még szívesen is látnának minket.

– Balatonboglár Kentaur Üdülőfalu. Nagy tapasztalattal rendelkeznek autós és motoros találkozókkal kapcsolatban. http://www.kentaurpusta.hu/
– Győr közeli Achilles Park http://achilles.hu/
– Mesteri Termál Elixir üdülőházak http://www.mesteritermal.hu/hu/szallashelyek/elixir-udulohazak

A fentiek közül a legérdekesebb a legutolsó helyszín. Nemcsak a kiváló kül- és beltéri termálvíz miatt, hanem amiatt is, hogy a közelben található egy 5 millió éves, 279 méter magas bazaltvulkán, valamint a Kemenes Vulkánpark is, amiért zokogva kiállt a vasárnapi autóstúra.