Nosztalgia a Színesfém utcában

Tavasszal a veterán volvósoktól kaptuk a hírt, hogy érdekes rendezvény készül Csepelen. Retropartyzánok néven az 1960-as, 1970-es, 1980-as évek Magyarországára jellemző járművek márkaklubjai retrojármű kiállítást, találkozót szerveznek. Felvettük a kapcsolatot a szervező Veterán Zsiguli Egyesülettel, akik örömmel látnak bennünket a rendezvényen. 2013. április 26-28.-án néhány Volvóval karöltve három öreg Saab is képviseli a kapitalista tábort.

Az eseményen a korszak meghatározó autó, és motorkerékpár márkaklubjai egy kis installációval, standdal mutatják be klubjukat, márkájukat, járműveiket, történetüket, és természetesen a klubtagok kihozzák kincseiket. A rendezők célja, hogy a márkaklubok jobban megismerjék egymást, akár szorosabb kapcsolat is kialakulhat az egyes baráti társaságok között. Fontos a szakmai tapasztalatcsere, és nem utolsó sorban az ide látogatók számára is érdekes lesz a kiállítás, esetenként kellemes emlékeket idézve fel számukra.

Nem mondhatjuk, hogy az említett időszakban rendkívül elterjedt lett volna a Saab hazánkban, de mégis kiállítunk három olyan típust, mely akkoriban is futott útjainkon.


Típus: Saab 96 v4
Rendszám: –
Hengerűrtartalom: 2500 cm3
Évjárat: 1973.
Szín: zöld

Típus: Saab 99 Turbo
Rendszám: BXZ202
Hengerűrtartalom: 1985 cm3
Évjárat: 1978.
Szín: bordó

Típus: Saab 900
Rendszám: FBN987
Hengerűrtartalom: 1985 cm3
Évjárat: 1984
Szín: fehér

A Retropartyzánok rendezvény hol máshol is lehetne, mint Budapesten, a Csepel Művek területén, az egyik szerelőcsarnokban.
Pontos cím: Csepel Művek Budapest, Színesfém utca és az Alumínium-Hengermű utca sarok. Térképen.
A helyszínt az In-Management Ingatlan-üzemeltető Kft. biztosítja.

A látogatás ingyenes.

A részletes program itt megtekinthető.

Retropartyzánok Facebook oldal.

Képgaléria

Videó az eseményről. A Saab 900 klubra vonatkozó rész: 9:20-tól.