Módosult a Saab 900 Klub Egyesület alapszabálya

2013 telén kezdődött a történet, amikor is alapszabály módosítást szerettünk volna kérni, ugyanis az egyesület akkori alelnöke külföldre költözött. Természetesen a jogi utat követe a téli közgyűlés után beadtuk a kérvényt. 2015 végén kaptunk egy négy oldalas hiánypótlást, amit a klubunkat segítő ügyvéd közreműködésével rendje-módja szerint megcsináltuk. Sajnos nem ment minden zökkenőmentesen, mert további hiánypótlások beadására kértek fel, míg nem elutasították a módosítást formai hibákra hivatkozva.

Nyilván biztos nem megfelelően csatoltam vagy kihagytam valamit. Nagyon elment a kedvem az egésztől, de az ügyvédünk biztatott, hogy ne adjuk fel. Újra nekiszaladtunk a módosításnak és 2016 júniusában a 13. levélváltással a Fővárosi Törvényszék további hiánypótlásokat kért. Ismét új közgyűlés, alapszabály módosítás, elfogadó nyilatkozatok stb. Közben az egyesület székhelye is megváltozott, mert a helyrajzi szám helyett rendes házszámot kaptunk. A tagdíj is emelkedett, aminek meghatározását az alapszabályban jelölni kellett. Az új alelnök is úgy gondolta, kevésbé szeretne részt venni a vezetőségi munkában, így még újabb alelnököt kellett választanunk. Ha így vesszük, még szerencse is, hogy nem sikerült első körben a módosítás.

A 2016 augusztusában – szerény érdeklődés mellett – megtartott taggyűlésen megszavaztuk az új változtatásokat. Nem sokra rá, 2016. december 5-én végül megjött a várva várt 16. végzés, melyben elrendelik a 01-02-0009779 nyilvántartási számú Saab 900 Klub Magyarország Egyesületre vonatkozó változások bejegyzését, és a nyilvántartás kiegészítés. Csakhogy nem lehettünk felhőtlenül boldogok, mert a levélben egy teljesen ismeretlen cím szerepelt a székhelynél.
Már csak egy kör volt hátra, ennek a hibának az orvoslása, ami 2017. január 2-án a 17. levélváltással megtörtént. Három év után végre lett új alapszabályunk, ami ráadásul minden szempontból megfelel a törvényi előírásoknak. Jó munkához idő kell.

Az alapszabály és a változások, vastagított betűtípussal a saab900.hu oldalon az „Egyesületi alapszabály” menüpont alatt olvasható.

A Saab 900 Klub Magyarország Egyesület 2016. augusztus 19-én elfogadott tisztségviselői:

  • Égő Ákos – elnök
  • Nagy Attila Balázs – alelnök
  • Égő Katalin – titkár