Gyereknap és hengerfejcsere bajnokság az idei Saab találkozón

Idén május végén zajlott évi rendes nagy találkozónk. A helyszín, a Lillafüredtől nem messze található Sebesvíz panzió igazi telitalálat volt. A csodás környezet – a fennsíkon található horgásztó már magában garantálta, hogy egy remek hétvégét töltünk itt. Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, így a gyerekek ki tudták használni a gyereknap alkalmával felállított légvárat, és kedvükre pingálhatták a fehér 900-ast.

A kocsiról a festék java már lejött, bár még egy polírozás hátra van. A gyerek ruháján az akció szerencsére nem hagyott maradandó nyomot, a gyermeknap alkalmábol minden gyerek saabos pólót kapott ajándékba.

A saabszerviz.hu egy fűzött 9-5 blokkal érkezett, így néhányan a Saab-szerelők bőrébe bújtak egy hengerfej-csere erejéig. A versenyzőknek a vezérlés is össze kellett állítani, a láncot befűzni. A Bükki Nemzeti Park erdőkerülőjével mások gyalogtúrára indultak a környéken. És persze volt vetélkedő – alkatrészfelismerős, és Saab kvíz -, szépségverseny és rengeteg ajándék, így talán senki sem távozott üres kézzel.
És üres gyomorral sem, a közös vacsora – kakaspörkölt túróscsuszával, savanyúsággal és csörögefánkkal – nagyon finom volt. A tábortűznézős hangulatot pedig a Campona Italgyár szponzorálásával már délután megalapoztuk, a BioPower működésének bemutatásakor. A Magyar BioetanolSzövetségtől Héjj Demeter beszélt az E85 autózás alapjairól, Keklár Attila a Polar Mobil részéről az új alkoholos Saabot mutatta be, de szó volt az E85 átalakításokról is. A klubban több átalakított szeszes Saab működik évek óta. Bár a Saab 9-5 BioPower bemutató autó volt, az új 9-5 tesztvezetését sem nélkülöztük. A panzió parkolójában egy tettrekész dízelt próbálhattunk ki a szerpentinen.

A vasárnapi “kötelező” kultúrprogram ezúttal a Szent István cseppkőbarlang volt, ahonnan néhányan még egy kellemes autózás kedvéért Eger felé vették az irányt, míg egy másik csapat Miskolctapolca barlangfürdőjében lazult el.

A találkozóról két képgaléria is készült:


Saab-találkozó – 2011. 05. 28-29. – Sebesvíz


Saab-találkozó – 2011. 05. 28. – Saab festés

A Saab kvíz kérdéseit itt lehet megnézni (mindig az utolsó “c” válasz az igaz).
Az alkatrészfelismerő kvíz megoldása itt megtekinthető.

Köszönjük a támogatóinknak a segítséget, hogy létre jöhetett a XVII. Saab-találkozó.

saabszerviz.hu (Rácz Mobil) – 50 000 Ft + motorblokk a hengerfejcsere vetélkedőhöz
Sziki Car – 50 000 Ft
Saab Povila – 40 000 Ft + alkatrészfelismerő vetélkedő alkatrészek
saab.hu – Polar Mobil Kft. – vetélkedő díjak, tesztvezetés
Avia Magyarország – vetélkedő díjak
E85 Tuning Kft. – E85 bemutató
Intruder – digitális sorszám nyomtatása
Nyomdalabor.hu – találkozó matrica, ajándék gyerekpólók
Campona-ital.hu – pálinka és likőr az E85 bemutatóhoz
PanTools Kft. – vetélkedő díjak
windenergy.hu – vetélkedő díj (szélkerék)