Elindult a Saab 900 Klub új weboldala

Sok-sok éve érlelődik a Saab 900 Klub weboldalának frissítése. A régi oldal 2008-ban megjelenésekor nagyon korszerű volt, profi adminisztrációs- és tartalom-feltöltő rendszerével, különleges apróhirdetés modullal. Nagyon sokat segített nekünk a tagság adminisztrálásában is. A háttér kidolgozása egy klubtagunk munkáját dicsérte. A fejlesztőnek azóta több Saabja, de kevesebb ideje lett, a rendszeren meg egyre több lett a befoltozandó lyuk. Próbáltunk keresni hasonló lelkes klubtagokat, de sajnos nem jelentkezett senki a nemes feladatra. 2017 végére tarthatatlan lett a helyzet, a téli találkozónkat már nem tudtam meghirdetni a weboldalon. Hírszerkesztőnk unszolására a téli szünetben saját magam vágtam bele.

Az oldal fejlesztésével egyidejűleg szolgáltatót is váltottunk. Nagyon régóta egy másik klubtagunk biztosította a fizikai tárhelyet. Sajnos ő is egyre elfoglaltabb lett, így ha bármilyen gond adódott, napokat, heteket kellett várni a probléma orvoslására. Most egy kis pénzbe kerül (nethely.hu – évi 6096 Ft) de profi hátteret kaptunk. Az új oldal fejlesztésére a WordPress-t választottam. Funkcióját, moduljait tekintve tökéleseten kielégíti az igényeinket.

Megjelenésében igyekeztem egyszerűbb irányba indulni. Van még mit finomítani rajta, például fel- fel tűnik egy-két angol szó, de úgy gondoltam, inkább induljunk el, és menet közben majd kijavítom. Hálás lennék, ha jeleznétek felém, ha bármilyen hibát találtok. Működési probléma, javítandó szöveg, bármi.

Ha az új oldal szolgáltatásait nézem, az messze felülmúlja a régit. Például a felhasználói adminisztráció sokkal áttekinthetőbb lett, és sikerült egy egyszerű, de jól működő apróhirdetés modult is találni.

A tartalmat megpróbáltam felfrissítve átemelni a régi oldalról, de sok részlet még nem készült el. Ezeket folyamatosan pótolom. A klubtag-adatbázis viszont már teljesen friss.

Külön köszönet Kati feleségemnek, aki szerkeszti az írásaimat, és a klub titkáraként éjszakába nyúlóan dolgozott/dolgozik azon, hogy minden klubtag a helyére kerüljön. Köszönet Attilának egyesületünk alelnökének, aki majdnem ötven régi klubhírt mentett meg a pusztulástól és átpakolta ide erre az oldalra, hogy megmaradjon az utókornak. Köszönet hírszerkesztőnknek, Tibornak, aki a Saab híreket hozza át, és a kezdő lökést adta az új oldalnak. Na és persze nem utolsó sorban köszönet nektek, Saab rajongóknak, akik miatt elindult ez az oldal is. Fogyasszátok szeretettel.