Adomány Miskolcra

Úgy gondoltuk, az idei felajánlásokból két csomaggal Miskolcot vesszük célba. Számtalan helyre vihettünk volna, de egy régi barátom tanácsára a Gyermekek és Családok Átmeneti Otthonát, valamint a miskolci kórház Gyermekegészségügyi Központját választottuk.

Családok Átmeneti Otthona a volt Gyermekváros területén van, nem volt könnyű megtalálni. Az intézményben 40 fő átmeneti elhelyezésére van lehetőség, a családok 2-4 ágyas szobákban lakhatnak maximum másfél évig. A Gyermekek Átmeneti Otthonában 3 és 18 év közötti gyermekek és fiatalok teljes körű ellátását, gondozását végzik.

Elsősorban olyan játékokat hoztunk ide, amelyek kórházba nem annyira valók, mint a plüss állat vagy a távirányítós autó. Egy nagy doboz játékkal érkeztünk, de ahogy megláttam az épületet, tudtam, ez csak egy csepp lesz a tengerben.

A hihetetlen hosszú nevű Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központja volt a következő állomás. Ott Vizi Valéria intézetvezető nővér fogadott minket, neki adtuk át a két nagy doboznyi játékot. Másnap nagyon kedves köszönőlevél érkezett tőlük. Mi pedig köszönjük a Koopman International nagylelkű felajánlását, amelynek célba juttatásával segíthettünk mindkét intézménynek.