Adomány Becskére és Szatmárba

Ahogy az utóbbi időkben szokásunkká vált, a Koopman International által felajánlott adományokból megpróbáltuk több tematikus csomagot kialakítani. Általában az adományok jellege meghatározza, hogy kórházba, oktatási intézménybe, vagy rászoruló családokhoz érdemes vinni. Például egy plüss állat nagy öröm az oviban, de a kórházban kevésbé hasznos. Sajnos már nagy a tapasztalatunk abban, mit, hova érdemes vinni.

Július elején az Alapvető Egyesület javaslatára a Nógrád megyei Becske óvodájának és iskolájának vittük az adományok egy részét. A nyári szünet miatt Szalatnyainé Zsigmond Éva polgármester asszony vette át a csomagot az önkormányzatnál. Kicsit már elkéstünk, most már csak a jövő tanítási szezonban kerülnek ki a játékok a megfelelő helyekre.

Ezen kívül az egyik határon túli klubtagunk javaslatára két nagy doboznyi, elsősorban kicsiknek való játékot, dekorációs anyagot, matricát, plüss állatot vittünk Szatmárnémeti egyik magyar nyelvű óvodájába. Az oviban nagy örömmel fogadták a csomagot, itt is elsősorban jövő szezonra tartogatják majd a meglepetést a kicsiknek.

Továbbá egy családsegítő központnak is összekészítettünk egy adagot, valamint két nagy doboz játék egy rászoruló kórházra is vár. Ha valakinek van még ötlete, szóljon bátran.