Adomány a 8. kerületi ovisoknak és a 9. kerületi családoknak

Amikor klubunkhoz érkezett adományok elosztásával foglalkozunk, mindig megpróbáljuk megtalálni a megfelelő célcsoportot. Úgy gondoljuk, hogy a Koopman International által ránk bízott adományok elosztásakor kötelességünk megtalálni a leginkább rászorulókat. Tavaly év végén két nagy adag játék várt arra, hogy célba érjen, és néhány gyereket megörvendeztessen karácsonykor. Sajnos, a saab900.hu weboldalának hibája miatt akkor nem tudtunk tájékoztatást adni, hogy hova kerültek a csomagok, de most utólag megtesszük.

Talán sokan hallottak már a budapesti „Hajléktalan óvodáról”. Ha kicsit messzebb tekintünk a Facebook megosztásokon, akkor kiderül, hogy ilyen intézmény nem létezik. A Wesley János Lelkészképző Főiskola Óvodáját említették egy cikkben hajléktalan óvodaként, és ez a jól hangzó, de téves meghatározás terjedt el a neten. Az intézmény vezetője, Iványi Gábor ebben az írásban próbálja helyére rakni a dolgokat.

Tehát a jelző ugyan nem helyes, de annyi előnye volt, hogy sokak figyelmét felhívta a külső Józsefvárosban élő hányattatott sorsú óvodásokra. A miénket is. Néhány telefonhívás, és kiderült, hogy nagy szükség van a támogatásra, játékokra, ezért úgy gondoltuk hát, hogy egy megosztáson túl ajándékokkal támogatjuk a kicsiket. Két nagy láda – a korcsoportnak válogatott – vadi új játékot vittünk az 1086 Budapest, Dankó utca 11. szám alá.

Amikor a Koopman Internationaltól megkapjuk ezeket a játékokat, akkor mi átválogatjuk és megpróbáljuk különböző kategóriák szerint szortírozni. Összeállítunk például kórházi csomagokat, ahova inkább olyan játékok kerülnek, amelyek tisztíthatók, pl. babák, autók stb. Esetleg olyan apróságok, amiket ajándékba lehet adni vigasztaláskor. Ilyen célból sokszor vittünk például matricákat gyermekorvosi rendelőkbe, vagy éppen vérvételi rendelőkbe is. A plüss állatokat egészségügyi okokból nem szívesen látják az osztályokon, a szemeteléssel járó, vagy apró elemekből álló kreatív játékok sem szerencsések a kórházba, ahogy strandjátékkal, vagy homokozóval sem igen tudnak mit kezdeni. Viszont ezeknek nagyon tudnak örülni a hátrányos helyzetű családokat segítő intézmények. Nem hiába támogatunk már évek óta családtámogató központokat. Közvetlenül karácsony előtt ismét ellátogattunk a Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatósága (FESZGYI) által fenntartott Gyermekek Átmeneti Otthonába (1097 Budapest, Fehérholló u. 2-4.) ahova három nagy dobozt vittünk.

Tisztelt Égő Ákos!

Ezúton szeretném megköszönni a gyermekotthonban élő kisgyermekek nevében ezt a sok szép ajándékot, amit hozott nekünk. Valamint egyúttal áldott, békés karácsonyi ünnepeket és egészségben, sikerekben gazdag boldog új évet kívánok!
Köszönettel: Garancz Anasztázia
Garancz.Anasztazia@feszgyi.hu

A Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatósága (FESZGYI), mint integrált szociális intézményén, az intézmény komplexitásának megfelelően, egymásnak mellérendelten, a szociálisan rászorulók részére személyes gondoskodás keretébe tartozó szociális alapszolgáltatásokat, átmeneti elhelyezést nyújtó szakosított ellátást, illetve gyermekjóléti alapellátásokat biztosít. Ezek célja és elsődleges feladata, hogy segítséget és támogatást nyújtsanak az ellátottak részére saját otthonukban és lakókörnyezetükben önálló életvitelük fenntartása, továbbá egészségi és mentális állapotukból, vagy más okból adódó problémáik megoldása érdekében, illetve hozzájáruljanak a gyermek testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődésének, jólétének, a családban történő nevelésének elősegítéséhez, a veszélyeztetettség megelőzéséhez és a kialakult veszélyeztetettség megszüntetéséhez, valamint a gyermek családjából történő kiemelésének a megelőzéséhez.

Vezető
Faragóné Garancz Anasztázia
Levelezési cím
1097 BUDAPEST Fehérholló u. 2-4.
Telefonszám
1/210-1468
Létszám
24

2017-ben öt intézménynek juttattuk el a csodás új játékok-adományokat. Biztosak vagyunk benne, hogy ezzel a kis segítséggel sok-sok gyereknek szereztünk örömteli pillanatokat a nehéz percekben is. Köszönjük a játékokat a Koopman Internationalnak. Remélem 2018-ban folytatni tudjuk.