25. Saab-találkozó, 2015. július 17-19. – Bakonybél

Öt évvel ezelőtt a nyári találkozónkat a Bakonyban tartottuk. Ritkán van Saab-találkozón rossz idő, de akkor sajnos elért minket a csapadékos hideg. Ennek ellenére nagyon hangulatos esemény volt, és környék is annyira megtetszett, hogy elhatároztuk visszatérünk. Most 2015-ben lesz ez az alkalom, a nyári Saab találkozót a Magas-Bakony legszebb részén, a Bakony belsejében, azaz Bakonybélen rendezzük.

http://saab900.hu/bakonybel

Bakonybél Budapesttől körülbelül 140 km-re, a találkozónak helyet adó Odvaskő Hotel Bakonybéltől további 3 km-re található a Pápára vezető út mellett az erdőben, a Gerence-patak partján. A hotel két különálló épületegyüttesből áll. A főépületben van az étterem és az emeleti szobák, mellette található a fürdőház, szauna és egy most épülő – a találkozóra már kész – külső, kemencés, fedett terasz. A főépülettől nem egészen száz méterre, az országút túloldalán kölönálló épület van további szobákkal. A találkozó résztvevőinek – azoknak is, akik nem szállóvendégek –, lehetőségük lesz a szálloda szolgáltatásait, a medencét, a szaunát és a teniszpályát használni.

A szobafoglalásokkal kapcsolatos információk a találkozó honlapján megtalálhatóak. Kérlek, ne feledjétek, hogy a találkozó oldalán történő regisztráció nagyon fontos, de nem elégséges a szobafoglaláshoz, a foglalást mindenkinek egyénileg kell intéznie! A főépület szobáit klubtagjainknak 2015. 05. 01-ig tartják fenn, a melléképület szobáit 2015. 06. 17-ig tudják kizárólagosan biztosítani. A helyszínen banki terminál nincs, csak készpénzzel, Erzsébet-kártyával és Üdülési csekkel lehet fizetni.

A hotel étterme 8.00-tól 22.00-ig óráig lesz nyitva, a szombati ebédet ott lehet elkölteni. Vacsorára a szokásoknak megfelelően a klub látja vendégül az előre regisztrált tagokat. Egyik klubtagunk jóvoltából a tavalyihoz hasonló hangosításra számíthatunk. Kedvenc zenét bárki, hozhat. 🙂
A találkozó helyszínén nincs GSM térerő, a mobiltelefonok nem lesznek elérhetőek, de a főépület minden szobájában és környezetében WI-FI internetes csatlakozást biztosítanak.

A találkozó autóinak szánt belső parkoló viszont igen szűkös. Tavaly Bátaapátiba 23 Saab érkezett, ha okosan parkolunk, ennyi autót talán itt is tudunk helyezni. Aki szombaton napközben autójával szeretne mozogni a környéken, azoknak inkább az épület előtti parkolót ajánljuk.

A találkozónk egyes programjait, vetélkedőit idén a csillagok ihlették. Ez nem véletlen, ugyanis a Magas-Bakonyban mért fényszennyezettség-eredmények rendkívül alacsonyak, ennek is köszönhetően itt alakították ki hazánk egyik csillagrezervátumát, ahonnan háborítatlanul figyelhetjük a minket körülvevő világegyetemet. Hogy ezt némileg tudatosan tegyük, péntek este ellátogatunk egy éjszakai megfigyelésre a bakonybéli Pannon Csillagdába. (A rendezvény ára 2500 Ft/fő, a helyszínen csak készpénzt tudnak elfogadni.)

A találkozó vetélkedőinek díjazása a tavaly bevezetett módszert követi. Részleteket ezzel kapcsolatban csak a helyszínen fogunk elárulni. Talán az nem meglepetés, hogy idén olyan díjak is lesznek, amik eddig nem voltak.

A vasárnapi autóstúránk a Tési Szélmalmokhoz vezet. Talán nem is a végcél a legérdekesebb, hanem az az erdészeti út, ami odáig vezet. A malomlátogatás után a kitartó klubtagokkal Várpalotán elköltjük majd az ebédet, és ott zárjuk a találkozót.

Kérlek, ha szeretnél részt venni az eseményen, feltétlen regisztrálj a találkozó oldalán a www.saab900.hu/bakonybel oldalon. Az esti vacsora létszáma miatt is fontos ez nekünk. Illetve, ha regisztráltál, de valami közbejön és mégsem tudsz jönni, kérlek, azt is oszd meg velünk. (A Facebook regisztráció nem azonos a hivatalos találkozó regisztrációval.)

Ha szeretnél valamivel hozzájárulni az eseményhez, legyen az valamilyen díjnak adható ajándék, vagy szolgáltatás, esetleg szeretnél tevékenyen részt venni a lebonyolításban, ne fogd vissza magad. Örömmel fogadunk minden segítséget!