a Saab 900 Klub Egyesület hivatalos oldala

x Lóerő

Cikk a Saab 900 klubról

A LÓERÔ - kéthetente megjelenô ingyenes autós magazin II. évfolyam 12. számában (2001. jun. 14-27) megjelent interjú klubunkról

egoaxa: Hidvégi Ágnes fôszerkesztô helyettes telefonon keresett meg, majd e-mailben küldte át a kérdéseket. Ragaszkodott hozzá hogy rólam feltétlenûl küldjek képet. Én inkább a klub autóiról készült képeket erôltettem, de mint kiderült azok már sajnos nem fértek be.
Az átküldöt szövegbe csak minimálisan nyúltak bele (pld.: az ôrsgyûlést gyûlésre javították :o) )
Ime az eredeti verzió:


Mikor és milyen célból hozták létre a SAAB 900 Klub Magyarországot?

Tavaly tavasszal egymástól függetlenül, két szálon indult a szervezkedés.
Az év elejétôl kezdve a SAAB 900 klub létrehozására buzdító kártyát, és matricát raktam az úton-útfélen elôforduló régi 900-asokra. Közben hasonló céllal egy internetes fórum is indult. 2000. augusztus 20-án az elsô SAAB 900 találkozón egyesítettük erôinket. Célunk, hogy egy baráti társaság szervezôdjön, aminek tagjait a márka szeretete tart össze. Eddig ez nagyon jól mûködik.

Milyen feltételekkel lehet valaki klubtag? Összesen hány tagból áll a klub?
Jelenleg 116-an vagyunk klubtagok. Nincs feltétele a klubtagságnak. Szívesen látjuk a régebbi és természetesen az újabb típusokat is, bár elsôsorban a klasszikus 900-asok vannak többen. A legelvetemültebb rajongónknak például jelenleg nincs is Saab-ja.

Milyen rendezvényeken vehetnek részt a klubtagok, illetve az érdeklôdôk?
A nagyobb találkozóink mellett alkalmanként „ôrsgyûléseket" szervezünk. Jó indítékot ad, ha valaki új autót, alkatrészt venne, vagy vett. Összejövünk egy páran, ha érdekes esemény zajlik a városban, vagy csak úgy kirándulni vagy beszélgetni szeretnénk. Fontos kommunikációs csatornánk az Internet. Általában az Index Saab fórumán vagy e-mailben értesítjük egymást az eseményekrôl. A klubtagjaink minden fontosabb rendezvényrôl postán is kapnak értesítést.

Hogyan sikerült a közelmúltban megrendezett találkozójuk?

A május 20.-ai IV. találkozónkon 54 részvételi kártyát adtunk ki, de ettôl sokkal több Saab érkezett. Próbáljuk egyre érdekesebbé és színesebbé tenni a találkozók programját, így ezen a legutóbbi találkozón az ingyenes lengéscsillapító mérésen túl az egyik szerviz jóvoltából ingyenes autóbontás is szerepelt a programban. Sok értékes ajándékot osztottunk ki. Ez volt az elsô találkozónk, ahol a Márkaképviselet is részt vett és aktívan segített a szervezésben.

Ön miért ezt a márkát, és ezt a típust választotta?
Tetszett. Masszív jó autónak tartom a klasszikus 900-ast és egyedi formája is megfogott.

 A SAAB autók a biztonságukról híresek. Ön szerint miben és mennyivel biztonságosabbak, mint pl. a japán autók?
Nem szeretnék semmilyen márkát minôsíteni, minden autónak megvan a maga szépsége, de valakinek ez többet jelent a biztonságnál. Én húsz éves autóval járok de mégis számomra a biztonság alapvetô dolog. Soha nem szeretném megtudni, hogy igazam van-e.
Az érdeklôdôk hol, illetve milyen úton vehetik fel Önökkel a kapcsolatot?
A klub honlapján - www.saab900.hu - minden fontos információt megtalálhatnak, de szívesen állok rendelkezésre az info@saab900.hu e-mail címen vagy telefonon a 06-60-482422 számon.

Aftermarket, Genuine and Performance Saab Parts all Discounted - Custom Saab graphics and Trollhattansaab.net designs Mascher Robert Autfestmnyei Saab 9-3 9-5 Egyeslet

saab900.hu Apróhirdetések

Legfrissebb adok-veszek bejegyzés:

16" lemezfelni+téligumi

16"lemezfelni tèligumival. Antracid szürke, centírozva eladó Saab 9-5 -ön voltak.

További hirdetések